Jubilarni Beldocs festival počinje u maju


Međunarodni festival dokumentarnog filma Beldocs održaće se od 8. do 15. maja, a projekcije filmova biće prikazane u nekoliko dvorana u Beogradu.

Jubilarni, deseti Beldocs otpočeće filmom o muzičkoj zvezdi Niku Kejvu Još jednom s emocijom, 8. maja u Sava centru.

Publika će imati priliku da pogleda preko 80 najboljih dokumentarnih filmova iz celog sveta. Neki od filmova će doživeti svoju evropsku ili svetsku premijeru. Festival ujedno čine međunarodni i domaći takmičarski program, ali su tu i biografski dokumentarci, kao i nekoliko drugih selekcija.

Kontroverzni francuski filozof i pisac Bernar Anri Levi pojaviće se kao gost Beldocs festivala.

Besplatnu projekciju filma Iznad i ispod gledaoci će moći da pogledaju  24. aprila u Kulturnom centru Grad, saopšteno je na fejsbuk stranici.

Foto: Beldocs

Nakon svečanog otvaranja festivala prikazivanje filmova nastaviće se u Dvorani kulturnog centra, Domu omladine Beograda i Jugoslovenskoj kinoteci. Po prvi put, u okviru Beldocs festivala, biće održan market dokumentarnih filmova, sufinansiran sredstvima programa Evropske unije. „Beldocs će, kao jedini festival dokumentarnog filma u regionu sa marketom, postati mesto na kome će profesionalci u ovoj oblasti jednom godišnje biti u prilici da se upoznaju sa potencijalnom potražnjom u regionu, kao i svim aktuelnostima”, navode organizatori festivala.

Karte za otvaranje festivala već su u prodaji na blagajni Sava centra i prodajnim mestima Eventima.

Za više informacija pratite sajt Beldocs festivala ili fejsbuk stranicu.

Leave a Comment