Neltume u Čileu (Da li ste ikada bili u raju?)


Neltume je Čileanski grad u Panguipuli zajednici, Los Rios regiona. To je mesto puno reka, laguma i vodopada, okruženim hotelima, i muzejima. Ima najmanje tri impresivna vodopada od kojih je najpoznatiji Huilo Huilo.

Huilo Huilo je zaštićeni prirodni rezervat. Jedne od najugroženijih vrsta jelena žive u toj oblasti.

Dva najpoznatija hotela tog mesta Lodž Montanja koji liči na reproduktiju vulkana sa stenovitom strukturom i sa enterijerom punim biljaka, a drugi je reprodukcija od drveta koja liči na drvo puno soba.

Ovo mesto je ujedno i centar turizma i nudi veliki broj sportova, pivara kao i muzeje poput onog što promoviše i predstavlja vulkane. Mogu se iznajmiti i boravišta među krošnjama.

Vodi se računa i o pticama, a za turiste su organizovane i ture za posmatranje i upoznavanje istih.

Ali svakako je glavna atrakcija Huilo Huilo vodopad gde reka Fui pada u kroz liticu u pukotini dubine 37 metara.

Neltume je nekadašnja zone eksploatisanja prirode koja je danas dobila status zaštićenog dobra i služi samo u svrhu očuvanja iste i kao veliko turističko bogatstvo sveta.

Zov divljine je prvo na šta nas asocira ova predivna destinacija.

Iako nisam bila u prilici da je lično vidim, upoznavajući razne ljude širom sveta, njihove priče iz rodnih krajeva, poput ove, nagnaju da istražim i pišem o mestima koje vredi posetiti i doživeti na svojstven način. Jer šta je život ako nismo u mogućnosti da vidimo sve one predele koji nam oplemenjuju dušu?

Uostalom, moje je da obeležim destinaciju na mapi, a vaše je da je otkrijete na svoj način.

Autor: Dijana Zmija

Leave a Comment