Voleću tebe i neću pristati ni na šta manje


Putovaćemo. Da, mnogo ćemo putovati. Ispunićemo pasoše pečatima za kratko vreme. Ljubićemo se u Milanu i Maroku, u Pragu i Brazilu.Voleću tvoju kratku kosu i crn ten, bradu od tri dana i mladež kod nosa, braon oči i pune obrve. Voleću tvoj muževan glas i tu slatkorečivost koju posvećuješ meni. Voleću tvoju visinu i moje dizanje na prste radi našeg zagrljaja i poljupca. Voleću tvoje ruke koje grle najjače, koje su najsigurnije. Tvoje ruke koje će moje nevine i nespretne naučiti da budu nemirne i bezobrazne. Voleću te oči koje će me gledati mirno, spokojno i zauvek. Te oči koje u meni neće videti mane, greške i nesavršenost.

Voleću jutra koja počinju puštanjem radija i slušanjem starog roka. Voleću jutra sa doručkom u krevetu, u toj beloj posteljini koja je sašivena za nas, za naš krevet, naša tela, našu ljubav. Voleću dane provedene u stanu, pune smeha, dodira, pogleda, drhtaja. Voleću noći koje počinju čašom vina, mojom crnom uskom haljinom i tvojom belom košuljom. Noći koje se završavaju plesom.

Voleću ,,Lepa si” upućeno mom bledom licu, mojim podočnjacima, mojim ispucalim usnama… Voleću čitanje knjiga, gledanje filmova, pisanje kolumni. Da, to volim i sada, ali voleću više. Voleću večeri provedene uz tamburaše u staroj kafani na ćošku, u našoj ulici.

Voleću leto, voleću more, pesak, japanke, kremu za sunčanje i tvoj izgoreli crveni nos. Voleću jesen, lišće, pečene kestene, žuti kišobran, park, lagano koračanje i stisak ruke. Voleću gitaru koja oseća tvoje prste dok praviš zvukove meni, tvojoj devojci. Tvojoj.

Voleću gledanje utakmice, flaše piva, semenke, šal i stadion. Voleću crveno svetlo na semaforu jer pauziramo obaveze i palimo poglede. Voleću tajne, ogovaranja i obećanja. Voleću to namrgođeno lice i ćutnju preko telefona jer nisam stigla na sastanak. Voleću tvoj parfem na mojoj tufnastoj košulji, belom šalu i bež kaputu.

Voleću Kalemegdan i klupu koja gleda na Ušće. Voleću park kod autobuske stanice jer tu dočekuješ tvoju devojku iz provincije. Voleću te mišiće koji se vežbaju nošenjem mojih kofera. Voleću savršenstvo naše iluzije, našeg sveta.

Voleću tebe i neću pristati ni na šta manje.

Leave a Comment