Aplikacija za razgledanje Kalemegdana


Beogradska tvrđava je jedan od najpoznatijih simbola srpske prestonice koja predstavlja atrakciju za turiste i omiljeno mesto domaćina. Iako Beograđani često vole da kažu kako znaju svaki kamen tvrđave, ipak, Kalemegdan je toliko tajanstven i ima toliko toga da otkrije.

Dostupna je aplikacija za razgledanje Beogradske tvrđave koja pruža posetiocima mogućnost da se upoznaju sa istorijom i spomeničkim nasleđem Beogradske tvrđave i grada Beograda.

Aplikacija za mobilne telefone Oroundo vodi korisnike na 26 lokacija na Beogradskoj tvrđavi kroz fotografije, tekstualni i audio-zapis.

JP „Beogradska tvrđava“ prvi je zvanični srpski partner evropske mreže Oroundo koja nudi mobilne platforme za promociju kulturnog nasleđa.

Na kanalu „Beogradska tvrđava“ predstavljen je audio-sadržaj od 56 minuta sa informacijama o značajnim mestima na tvrđavi i istorijskim podacima. Aplikacija je dostupna na šest jezika: srpskom, engleskom, francuskom, nemačkom, španskom i ruskom jeziku.

Svi zainteresovani mogu preuzeti aplikaciju u suvenirnici „Beogradske tvrđave“ u Stambol kapiji na Gornjem gradu Beogradske tvrđave.

Besplatno preuzimanje biće moguće u promotivnom periodu do 19. aprila. Nakon toga, sadržaj kanala „Beogradska tvrđava“ će biti zaključan, te će se za otvaranje sadržaja prodavati kodovi po ceni od 250 dinara.

 

Leave a Comment