Koje filmove nam DC i Warner Bros. spremaju kroz narednih pet godina


Otkad su rešili da uskoče u trku sa Marvelovim filmskim univerzumom superheroja, DC i Warner Bros. su nas u prethodnih pet godina častili sa samo tri live-action adaptacije DC-jevih stripova (Man of steel, Batman v Superman: Dawn of Justice, Suicide squad). Ipak, kroz ta tri filma upoznati smo sa dosta heroja, negativaca i antiheroja. Marvel je dosta ranije krenuo sa razvijanjem svog superherojskog univerzuma i u prethodnih devet godina napravili su 15 filmova (dosad). DC i WB previše kaskaju za Marvelom te je neophodno da doslovno krenu sa štancovanjem filmova.

Prvo i najbliže što nam dolazi je ,,Wonder Woman’‘ koja u bioskope stiže početkom juna 2017. Najveći ženski superheroj je već dugo u potrazi za svojim solo filmom i konačno ćemo je dočekati. Ovaj film je u razvoju već dve decenije, ali zbog čestih nesuglasica između scenarista, režisera koji su se smenjivali sa studijom, projekat nikako da ugleda svetlost dana. Na kraju je izbor pao na rediteljku Peti Dženkins. Ko zna zašto je to sve ispalo dobro. Kada se pojavila u filmu ,,Batman v Superman: Dawn of Justice”, Dajana Princ a.k.a Čudesna žena je sjajno prihvaćena kod publike. Čak je i smatrana jednim od boljih aspekata celog tog filma koji je debelo kritikovan. Isto tako je prihvaćena i glumica Gal Gadot koja je ispostavilo se sjajan izbor za ovu ulogu (osim što nema plave oči). Trejler za ,,Wonder Woman” izgleda sjajno i ovaj film fanovi definitivno iščekuju sa nestrpljenjem.

Nakon toga kao direktan nastavak na ,,Batman v Superman: Dawn of Justice”, Zek Snajder nam konačno donosi ,,Justice league”. Nakon negativne atmosfere oko prethodnog Snajderovog filma, svi će verovatno sa izvesnom dozom skepticizma pristupiti i ovom filmu. Priča prati Betmena i Wonder Woman u potrazi za ostalim superherojima od kojih će načiniti tim koji će štititi Zemlju od zla nakon Supermenove smrti. Koliko će Supermenov izostanak uticati na fanove? Ili će se čovek od čelika ipak nekako pojaviti. Film dolazi u bioskope sredinom novembra.

Meni najiščekivaniji film u ovom univerzumu će biti ,,Aquaman”, iz više razloga. Prvo, glumi ga Džejson Momoa. Drugo, predugo je sam heroj bio predmet podsmevanja usled svog starog izgleda i izdanja u kome priča sa ribama i jaše morskog konjica. Sad će izgledati i biti mnogo mnogo ozbiljniji. Doslovno ima potencijal da postane ako ne i najomiljeniji lik u franšizi. Treće, po trejleru za Wonder Woman smo videli sjajne pejzaže njenog boravišta na kome žive Amazonke. U Aquaman-u se isto tako očekuje brutalan prikaz Atlantide i podmorske flore i faune. I četvrto, film režira Džejms Van, poznat kao sjajan vizionar i realizator. Aquaman izlazi pred sam kraj 2018.

Već duže vreme, DC i Warner Bros. rade na razvoju adaptacije još jednog popularnog heroja ,,Shazam”-a, ali još uvek nije poznato ni ko će glumiti malog Bilija Batsona, ni ko bi mogao da glumi njegov moćni alterego. Kasting nije zvanično obavljen. Jedino što se zna je da će negativca Black Adama igrati niko drugi do Dvejn Džonson ,,The Rock”. Film očekujemo sredinom 2019.

,,Green Lantern Corps.” je sledeće u nizu što nas čeka. Nakon debakla Zelene svetiljke iz 2011. godinama se radi na razvijanju novog projekta o zelenim svemirskim policajcima. Dejvid Gojer, scenarista trilogije o Mračnom vitezu ovde će komandovati kao režiser. Tačna radnja nije poznata osim toga da će u priču biti uključena dva glavna lika, Hal Džordan, koga smo upoznali u prvom ostvarenju iz 2011., i Džon Stjuart. Nakon dugog spekulisanja koji od njih dvojice treba da se nađe u ovom filmu, Gojer i ekipa su rešili da ih spoje. Hal Džordan je priv i originalni Green lantern, a Džon Stjuart kao miljenik fanova sigurno će biti sjajan začin ovom filmu. Očekujemo ga sredinom 2020.

Iste godine izlazi i ,,The Flash”. Ni o ovom ostvarenju se ne zna mnogo osim da će Fleša glumiti Ezra Miler, koji je sa publikom već upoznat kao popularni speedster u filmovima Batmen v Superman i Sucide Squad. Film je trebao da izađe i ranije ali usled čestih promena unutar ekipe koja na njemu radi pomeren je za 2020. Poznato je da će se na kratko pojaviti i još jedan član Lige pravednika – Cyborg.

,,Cyborg” se takođe očekuje ali nije još precizirano kad. Glumi ga Rej Fišer koji će ga premijerno predstaviti u ,,Justice League”. Ovo verovatno neće biti klasičan superherojski film o počecima jednog heroja, jer smo sa njegovim nastankom upoznati kroz Batman v Superman, i saznaćemo više iz filma  i pojavljivanja i Flešu, već će se odmah preći na stvar. Stoga očekujemo nezaboravnu akciju.

Apsolutno najočekivanije ostvarenje u celom DC univerzumu biće solo film o Betmenu. To će biti prvi film o najpopularnijem superheroju od Nolanove trilogije. Ben Aflek je u početku bio planiran da režira film dok glumi Mračnog viteza u isto vreme, ali je želeo da se maksimalno posveti ulozi te je rediteljska stolica prepuštena sjajnom Metu Rivsu. Za DC je ovo zicer u smislu marketinga i zarade, ali i kocka istovremeno jer fanovi neće trpeti kikseve kada je u pitanju njihov najomiljeniji heroj. Ni o ovom filmu se ništa ne zna, a nagađa se mnogo. Da li će se pojaviti cela Bet-porodica? Ko će glumiti Robina? Da li će Džoker biti u ovom filmu? Glavni negativac je zapravo trebalo da bude Deathstroke koga bi glumio Džo Manganjelio, ali sada kada je reditelj zamenjen, ko zna da li će on ostati u planovima. Svakako očekivanja za ovaj film su najveća od svih koje očekujemo.

Pored navedenog u fazi razvoja je i ,,Justice league Dark” koji uključuje heroje i likove koji do sada nisu doživeli tv ili filmske ekranizacije na čelu sa Džonom Konstnantinom (koji je doduše imao svoju seriju ali neuspešno). ,,Gotham city sirens” nas takođe očekuje zahvaljujući popularizaciji Harley Quinn nakon Odreda Otpisanih. To su avanture loših devojaka iz Gotama u koje se pored Harli ubrajaju Catwoman, Poison Ivy i dr. Isto tako ,,Suicide squad 2” je planiran i posle neuspeha i kritike na račun prvog dela. Iz tog filma će proizići i još jedan solo film, ovog puta o ,,Deadshot-u” kojeg glumi Vil Smit. Smit je pored Afleka najpopularniji glumac u DC univerzumu do sad, a Deadshot je dobio mnogo fanova nakon Odreda otpisanih te je ovo još jedan zicer za DC. Likovi iz Bet-porodice ,,Nightwing” i ,,Batgirl” takođe će dobiti svoje solo filmove, samo je pitanje koliko mogu da ostvare uspeha bez uključivanja Betmena i prolaza od njegove slave i popularnosti. ,,Justice league 2” je takođe već potpisan. Izvesno je ko je glavni negativac i protivnik Lige pravednika, ali je izvesno da se sa njim neće boriti u prvom delu, tako da je drugi deo sasvim očekivan. Ne zna se kada će između svega ovoga DC napraviti drugi solo film o Supermenu. Možda će im on samo biti glavni adut i vođa kada su u pitanju filmovi o Ligi pravednika, dok će se fanovi načekati da dobiju njegov solo film. Slična stvar kao i sa Hulkom u Osvetnicima. Svoje solo filmove dobiće i ,,Lobo” kao i ,,Black Adam”.

Svakako nas očekuje uzbudljivih par godina, ako ne i cela decenija uz superherojske filmove, i koliko god DC kaskao za Marvelom koji je sve ovo uradio u toku ove i krajem protekle decenije, sa nestrpljenjem čekamo svaki od ovih filmova. Fanovi imaju šta da očekuju i čemu da se raduju.

 

 

 

 

 

Leave a Comment