Hamlet Glogovcu doneo nagradu za najbolje glumačko ostvarenje


Jugoslovensko dramsko pozorište obeležilo 69. rođendan. Tom prilikom dodeljene su i Godišnje nagrade i Nagrada „Branka i Mlađa Veselinović“ za 2016. godinu.

Godišnja nagrada ‚‚Branka i Mlađa Veselinović” Fondacije JDP-a za najbolje glumačko ostvarenje na sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta u 2016. godini, dodeljena je Nebojši Glogovcu za ulogu Hamleta u predstavi Hamlet Vilijama Šekspira u u režiji Aleksandra Popovskog, koji je takođe nagrađen. Odluku je doneo žiri u sastavu Vojin Ćetković, Srđan Timarov i Miloš Krečković.

Nagrađeni su i glumci Vlastimir Velisavljević, Nikola Đuričko, Anđelka Simić i Goran Daničić. Proslavi su pored dobitnika prisustvovali i Branko Cvejić, Branka Veselinović, Predrag Ejdus, Egon Savin, Sonja Vukićević, Dragan Mićanović, Voja Brajović i mnogi drugi.

Rečima: ‚‚Sreća je, ponos i čast, što u ovoj divnoj kući mogu da stojim. Da sam tolike desetine godina igrala, dobila najveće nagrade. I kada me neko pita: ‚‚Branka,dokle ćeš?”, ja kažem ‚‚Valjda vam ja ne smetam”. Zato vas molim da mi verujete. Malo zbilja, malo šala, srce sam vam svoje dala. Od srca vam hvala”, čestitavši dobitnicima, svečanost je završila
glumica Branka Veselinović.

Direktor JDP-a Tamara Vučković Manojlović, osvrnula se na sve značajne događaje u protekloj godini, ali i na situaciju u kojoj se nalazi Teatar „Bojan Stupica“, naglasivši da se, uz pomoć Ministarstva kulture i informisanja, Grada Beograda i Opštine Savski venac, radi na rešavanju složenih pravno-formalnih problema a radi što bržeg otpočinjanja postupka rekonstrukcije.

 

Leave a Comment