Red Bull RapLika – nacionalno finale Srbija


Nakon skoro pet godina od poslednjeg održanog fristajl betla u Beogradu, Red Bull MC Battle se ponovo vraća u Srbiju, ovaj put kao Red Bull RapLika. U utorak 18. aprila u  Klub Fest sa početkom u 21h, održaće se nacionalno finale takmičara iz Srbije koji će se boriti za plasman na veliko regionalno finale koje nas očekuje u Sarajevu.

Red Bull RapLikaZa razliku od Red Bull MC Battle, pravila takmičenja su nešto drugačija, pa svaki betl traje po dve runde od po 60 sekundi, a reperi se smenjuju nakon svake četiri linije. Prvu rundu kreće prvi na listi, drugu drugi, nakon čega sledi glasanje žirija. Dva MC-ja koja stignu do finala dobiće nešto teži zadatak u vidu reči koje moraju da uklope u svoj freestyle. Ukoliko dođe do nerešenog ishoda MC-jevi će imati još jednu rundu od 60 sekundi sa izmenama nakon četiri linije.

Žiri ovog događaja će biti Frenkie, Reksona (VIP) i Grashoper kao šampion poslednjeg Red Bull MC Battle-a iz 2012. Na takmičenju će konkurisati osam domaćih takmičara, a to su:

VeB
Samuraj Krek
L. A. F.
Lejdi Lerdi
Krajski
Mali Princ Popz
Crazy Rastaman
Antaaa

Voditelj programa biće predstavnica domaćeg ženskog repa Sajsi MC, dok će za muziku i odabir bitova biti zadužen DJ Mrki. Ulaz na događaj je 200 dinara, a uz kupljenu kartu gosti dobijaju jedno piće gratis od generalnog sponzora.

 

Leave a Comment