Beogradski startap Trusteed u finalu University Startup World Cup-a u Danskoj


Srpski startap Trusteed se plasirao na jedno od najprestižnijih svetskih startup takmičenja za studente – University Startup World Cup u Danskoj.

Trusteed je startup koji je nastao u martu 2018. godine sa početkom programa inkubacije u Startup Centru na Ekonomskom fakultetu.

– Našu ideju ćemo predstaviti u okviru AI/Big data kategorije i takmičiti se za nagradu od 25.000 USD – kažu iz ovog startapa.

Trusteed se bavi Data science tehnologijom na društvenim mrežama – analizom i dubokim razumevanjem velikih podataka sa Instagrama u cilju unapređivanja efikasnosti Instagram profila korisnika. Ekipu Trusteeda čine Nikola Ćurčić, Bojan Vasiljević, Jovan Milovanović, Dijana Janošević i Stefan Petričević

University Startup World Cup (USWC) je međunarodno takmičenje koje po četvrti put organizuje Venture Cup, Danska neprofitna organizacija koja ima više od 16 godina iskustva u organizovanju takmičenja za univerzitetske startapove, mentorskih programa i programa podrške. Cilj takmičenja je da se povežu internacionalni studenti i stvori mreža koja će ih inspirisati, procenjivati njihove ideje i pomagati im da akademsko znanje pretvore u održive kompanije visokog i brzog rasta. Fokus je na preduzentištvu kao praktičnoj disciplini, a učesnici imaju priliku da upoznaju preduzetnike i biznis ljude sa velikim iskustvom koji će im ponuditi vredne savete.

Takmičenje traje nedelju dana, od 8. do 12. oktobra, u Kopenhagenu gde preko 80 najboljih timova iz celog sveta dolazi da bi se povezalo sa preduzetnicima, investitorima i ekspertima dok razvijaju i procenjuju sopstvene biznis ideje. Takmičenje se završava biranjem najboljeg tima koji dobija titulu najboljeg svetskog univerzitetskog startup-a.

U okviru ovog takmičenja održava se i High Tech Summit. To je polu-konferencija, a polu-sajam na kojem se kompanije, startup-ovi, organizacije i univerziteti mogu upoznati sa najnovijim tehnološkim dostignućima, predstaviti svoja i generisati zajedno nove ideje. Trusteed će predstaviti svoje softversko rešenje pred više od 700 tehnoloških kompanija.

Leave a Comment