Deveti OpenIT na Fakultetu organizacionih nauka


Na Fakultetu organizacionih nauka, 17. i 18. oktobra, će studentska organizacija AIESEC organizovati deveti put zaredom projekat OpenIT. Ovogodišnji projekat se bavi Liderstvom u informacionim tehnologijama, značajem tehnologija i inovacija kod rešavanje nezaposlenosti, odliva mozgova i apatije kod mladih. Teme u okviru projekta su: tehnologije, inovacije, digitalni marketing i preduzetništvo.

 

Koncept je kreiran tako da omogući upoznavanje sa temama projekta, priliku učesnicima da vide kako u praksi mogu primeniti svoje znanje, dobiti inspiraciju da nastave da rade na svojim idejama i koje su prilike koje se nalaze u njihovom okruženju. Koncept OpenIT-a će se sastojati iz tri dela: Power Talks, Workshops i Action Space.

Power Talks – Kratki inspirativni govori koji imaju za cilj da predstave vrednosti naše organizacije i temu projekta. Govori na početku i kraju svakog dana projekta čiji je cilj da inspirišu sve učesnike projekta, daju im motivaciju i prenesu pozitivnu energiju.

Workshops – Projekat obuhvata i radionice u trajanju od 45 minuta kroz koje će predstavnici kompanija raditi u grupama od po 20 do 30 studenata. Kompanije će imati priliku da iznesu svoja iskustva, stavove i rešenja koja su se realizovala u praksi.

Action Space – Ovaj deo projekta obuhvata i Company circles koji predstavlja metod komuniciranja studenata i predstavnika kompanija. U svakom krugu će se nalaziti približno 25 studenata i predstavnik kompanije.

Nakon OpenIT-a će se organizovati mentorske radionice. Savršena prilika za interaktivan i intenzivan rad sa mentorima. Cilj je da se u okviru ovog programa razviju nove ideje ili reše neki izazovi koji postoje u korporativnom svetu, gde će mentori pružati dodatnu neposredne i individulane podršku.

Takođe, projekat OpenIT nudi program strucnik praksi u inostranstvu u oblasti informacionih tehnologija, marketinga, poslovne administracije i prodaje.

Na projektu će se okupiti 160 studenata Univerziteta u Beogradu. Prijavi se i ti na: http://aiesec.org.rs/openit/

Leave a Comment