Formula Student tim ,,Drumska Strela” predstavlja šestu formulu


Formula Student tim Drumska Strela predstaviće novo vozilo u ponedeljak 29. maja u 18 časova u amfiteatru A Mašinskog fakulteta.

Drumska Strela 2017 je šesta formula koju je isprojektovao i napravio ovaj tim, koji u ovoj godini broji preko pedeset studenata! Prošle godine su predstavili prvu formulu sa karbonskim aero-paketom, a ove godine je tehnologija izrade delova od karbonskih vlakana usavršena. Kvalitet ovih delova se ne razlikuje od onog u Formuli 1, što su na takmičenju potvrdili inženjeri iz Maseratija i Ferarija. Takođe, napravljena su značajna poboljšanja na sistemu oslanjanja, smanjena je masa vozila i spušteno je težište, što će značajno doprineti boljim performansama formule. Osim ovoga, tim ove godine radi i na razvoju elektro-vozila koja su sve popularnija u svetu i koja u Srbiji tek treba da budu uvedena.

Višemesečni rad tima biće vidljiv na svečanosti kojoj će prisustvovati predstavnici Univerziteta i fakulteta, profesori, prijatelji projekta, alumni članovi, roditelji, prijatelji, kao i svi zainteresovani posetioci i ljubitelji auto-moto sporta. Ove godine očekuju hiljadu ljudi u publici, a pored otkrivanja novog vozila, tim Drumska Strela predstaviće i kako izgleda njihova sezona, pa će svi prisutni imali priliku da vide kako izgleda proces pravljenja formule i koliko entuzijazma je potrebno za takav projekat.

Budite među prvima koji će videti formulu koja će se trkati na stazama Formule 1 i predstavljati Srbiju na najprestižnijem svetskom inženjerskom takmičenju – Formula Student!

Leave a Comment