​Mikri Maus za Beogradsku Nedelju


Mikri Maus aka Ciggie Smalls, prvobitno Nikola Jelić, jedan je od najpopularnijih repera na našoj sceni i koosnivač kultne hip-hop grupe Prti Bee Gee.

Mikri je promovisao svoj najnoviji solo album ,,Mikrijev Zabavnik” na nastupu 19. juna u bašti KST-a. Uz njega na bini bili su i Eufrat, Luca H8R, Bege Fank, Smoke Mardeljano, Bad B, Bigru & Paja Kratak, Dj Mrki i Dj Jimmy Pimpfingerz.

Bašta je naravno bila puna, a Mikri, iako obasut obožavateljima nakon sjajnog nastupa, bio je raspoložen da kaže koju reč za Beogradsku Nedelju.

-Kako komentarišeš rep regiona?

Mislim da je rep u regionu vrlo progresivan. Rep industrija kao takva nažalost još ne postoji. Teško je napraviti takvu industriju uz monopol industrije narodnjaka i popa. S druge strane, rep uvek kreće iz očaja, siromaštva, kao i iz ljubavi prema samoj muzici.

-Da li imaš neku poruku za mlade, neafirmisane repere u Srbiji?

Treba da rade, ako im ide i imaju talenta da nastave da bruse svoju ličnost i da ne slušaju ničije i nikakve savete. Ako vam ne ide, pustite, pronaći ćete se u nečem drugom.

-Stiče se utisak na vašim nastupima i u pesmama da vam Moskri prilično nedostaje.

Naravno, on je bio moj najbolji drugar, između ostalog. Moskri je postavio temelje i utvrdio standarde načina izražavanja u domaćem repu. Njegov gubitak je svakako nenadoknadiv, bilo je teško nastaviti karijeru i mnogi su govorili da nećemo uspeti tako da rokamo. Međutim, čini mi se da bi bio ekstra ponosan na nas sada.

-Kada možemo da očekujemo naredni album?

Trebalo bi do kraja godine da izdam još dva albuma.

Sem albuma, čekaćemo i sledeći nastup koji je zakazan za avgust u bašti Sava centra.

Pratite nas na Fejsbuku:

Autor
Ljubica Šanjević, Selena Ribić

Showing 1 comment

  1. Mikri samo dalje , podrska iz Velike aka Usrane Britanije !

Leave a Comment