Saša Kovačević: Očekujte neočekivano


Nova pesma Saše Kovačevića “Zamalo tvoj”, koja je nedavno objavljena, svakim danom broji sve više pregleda na YouTube-u i preti da postane najveći hit ovog leta. Tim povodom, Saša je sa svojim timom, u petak, organizovao druženje sa novinarima u jednom beogradskom restoranu. Uvek raspoložen i prijatan, pevač je odgovarao na pitanja o spotu snimljenom na Kubi, pesmi osmišljenoj u Barseloni, singlu “Temperatura” čiju premijeru možemo očekivati uskoro, ali i o predstojećem velikom koncertu u Beogradu.

13516626_10154431479654063_1240787813810078568_n

♪ Dobrodošao u Srbiju posle dužeg vremena. Jesi li na Kubi pronašao mesto za odmor ili samo prostor za rad?
S: Hvala, bolje vas našao. Ovog puta nije bilo odmora. Mada, što se tiče spotova, uvek je ista priča. Bitno da je posao završen onako kako smo želeli i da je finalni proizvod upravo ovakav kakav ste imali priliku da vidite.

 

♪ Internet je preplavljen tvojim novim spotom, koji liči na filmove koje se bave street dance-om…
S: Da, da. Hvala lepo. Upravo smo to želeli da dobijemo: takav spot, na kraju. Evo, publika je dobro odreagovala. Idu pregledi, sluša se i nadam se da će ovog leta biti hit.

 

♪ Jesu li to su posledice rada sa Pedrom Vaskezom koji radi sa velikim imenima svetske scene kao što su Dženifer Lopez i Enrike Iglesijas? 
S: Oni imaju potpuno drugačiji pristup prema svemu. Nama je, pre svega, tamo bilo jako zanimljivo jer su Kubanci fenomenalan narod, pretalentovani su. Raspoloženje je uvek na nivou, provod na setu bio je super. Posvetili smo jako puno vremena detaljima. Prvih pet, šest dana bavili smo se samo tehničkim stvarima, a na samom setu je bilo fenomenalnio. Pedro je izuzetan momak. Ne samo Pedro, već i Luis Santana koji je režirao spot, tako da sam imao pokretačku energiju od cele ekipe što se tiče Kubanaca.

 

♪ Kako je došlo do saradnje s njima?
S: Postojala je inicijativa da se spot snimi u Barseloni, ali, složili smo se da je Kuba bolja ideja. Pokušali smo preko interneta da stupimo u kontakt sa određenim ljudima, međutim, to nije bilo uspešno. Onda smo angažovali čoveka iz Barselone koji je poreklom sa Kube. Otišao je nekih pet dana pre nas, pripremio je teren i celu produkciju, tj. napravio je dve, tri verzije ekipa koje smo mogli da izaberemo. Izabrali smo najbolju i tako je počelo.

 

♪ Planiraš li ponovo da sarađuješ sa Pedrom?
S: Da, zašto da ne, ali ne znam da li ćemo u skorijem periodu opet ići na Kubu. Može se tu još štošta snimiti. Ipak, nije samo Kuba aktuelna, uvek se mogu obići još neke države.

 

♪ Koja je sledeća destinacija kojom ćeš nas zadiviti?
S: Nemam predstavu, zato što smo se i za Kubu odlučili iznenada. Rekli smo: “E, idemo na Kubu.”, i otišli smo u narednih deset dana. Tako je bilo i za Tajland: vratili smo se sa odmora i nakon dva tri dana, odlučili smo da odemo opet i snimimo spotove. Nikad se to ne zna kod nas.

13495529_10154412769864063_2561522177199520178_o

 

♪ U medijima te porede sa Enrikeom. Da li ti to imponuje?
S: Lepo je da te porede sa nekim ko je jako uspešan u svom poslu i ko je planetarna zvezda. Ja ne vidim neku preteranu sličnost, što se njegovih i mojih spotova tiče. Možda ih početak pesme asocira na gitare iz pesme “Bailando”, pa sam i ja nailazio na komentare da moja pesma liči na njegovu. Ja ne vidim tu sličnosti što se kompozicije tiče.

 

♪ Da li bi  sarađivao sa njim?
S: Kako da ne. Ne znam ko normalan ne bi voleo da sarađuje sa njim. Naravno, bilo bi mi zadovoljstvo.

 

♪ Kada izlazi pesma “Temperatura”, koju si najavio?
S: Za dve nedelje.

 

♪ Na tvoj rođendan 27.jula?
S: Iskreno se nadam. Imamo skoro 90 posto spremljenu pesmu, tako da ćemo za dva dana biti gotovi. Ali, sačekaćemo malo, da ne uskačemo pesmi “Zamalo tvoj” “u stomak”, što mi kažemo. Bolje je da ima malo vremena da se zavrti, da dopre do slušalaca. Mislim da je pravo vreme da ljudi upoznaju drugu pesmu nakon mesec dana.

 

♪ Šta možemo da očekujemo u njoj?
S: Očekujte neočekivano. Opet je pesma jako drugačija od prethodnih, i spot je potpuno drugačiji. Videćete, scenario je izuzetan. Originalna je ideja. Nikoga nismo pokrali. I kažem, zaista je jedan fenomenalan spot.

 

♪ Kakvi su tvoji profesionalni planovi za leto?

S: Ne znam još uvek. Sada imamo koncertnu turneju u Makedoniji. Videćemo.

 

♪ Da li si počeo sa pripremama za najvljeni koncert u Beogradu i kako teku?
S: Pa ne teku još uvek, ali će teći već od početka avgusta. Nama je uglavnom važno da kampanja krene početkom ili sredinom avgusta pa se nadam da će sve biti kako treba. Moramo krenuti u avgustu, da bi u decembru to bilo pun pogodak.

 

U iščekivanju pesme “Temperatura”, uživajte u ritmu Kube i atmosferi koju  nam Saša deli u pesmi “Zamalo tvoj”:

Leave a Comment