Izložba fotografija „Aprilsko putovanje kroz Vračar“


Izložba fotografija „Aprilsko putovanje kroz Vračar“ Jelene Bašević i Emili Samčević biće otvorena u četvrtak 11. maja u 18h. Tom prilikom na zidovima Kabezze očekuje vas njihov izlog vračarskih lokacija, a na stolovima zalogaji i piće dobrodošlice.

O izložbi

Jelena i Emili odlučile su da udruže svoju kreativnost kako bi realizovale projekat „Putovanje kroz Beograd“. Krenule su sa omiljenog Vračara sa idejom da predstave znamenitosti i zanimljiva mesta svog grada, kao i da ga bolje upoznaju kroz autentične priče njegovih stanovnika. Šetajući dobro poznatim ulicama kroz objektiv su lovile jedinstvenu atmosferu, eleganciju i šarm Vračara.
Fotografije su nastale na nekim od najlepših vračarskih lokacija i bile su prvobitno postavljene na društvenim mrežama bloga Snovi u koferima.

O autorima

Jelena Bašević je autorka bloga o putovanjima Snovi u koferima. Piše više od tri godine, ali putuje mnogo duže. Voli da gleda u zvezde i u mapu sveta. Dok putuje, uči, sluša i oseća. Snove uvek pakuje u kofere jer se nikad ne zna gde ih može ostvariti. Ovo proleće posvetila je istraživanju Beograda kao novom putničkom izazovu.

Emili Samčević se bavi modnom fotografijom i sanja prekookeanske snove. Glumu je zavolela na Vračaru, a onda se prepustila modi i dekoraciji. Putovanja joj služe za pomeranje ličnih granica, a beogradske ulice su joj večita inspiracija. Ovaj projekat je za nju nova etapa u formiranju umetničkog izraza.

Leave a Comment