јун 22, 2024

Beogradska Nedelja

Најновије вести из Србије на енглеском, најновије вести о Косову на енглеском, вести о српској економији, српске пословне вести, вести о српској политици, балканске регионалне вести у …

Izveštaj: Srpski dolazak na Olimpijske igre u Tokiju je pozitivan

Član Olimpijske reprezentacije Srbije u veslanju koji je pokušao da uđe u Japan na Olimpijske igre u Tokiju, koje bi trebalo da počnu za tri nedelje, pozitivan je na Kovit-19.

Vest je objavila japanska agencija Kjoto u nedelju i citirala zvaničnike japanskog ministarstva zdravlja.

Vlasti kažu da je sportista izolovan na aerodromu Haneda u Tokiju. Četiri druga putnika su navodno prebačena u objekat u blizini aerodroma. Trebalo je da odu u kamp za obuku u Nando, centralni Japan. Zvaničnici Nanda rekli su da će kamp za obuku verovatno biti otkazan.

Izveštaj dolazi nakon što su dva člana olimpijskog tima Ugande koji su posetili Japan prošlog meseca bila pozitivna na virus korona. Jedna osoba je pozitivna na aerodromu Narida u blizini Tokija, ali je ostalima dozvoljeno da odu na mesto obuke.

Drugom članu delegacije je kasnije dijagnostikovan virus.

Seiko Hašimoto, predsednik organizacionog odbora, rekao je u petak da je više od 500 učesnika stiglo u Tokio bez incidenata. Olimpijadi će prisustvovati oko 11.000 olimpijskih i 4.400 paraolimpijskih sportista, pored desetina hiljada drugih trenera, sudija i olimpijskih zvaničnika.

Organizatori još nisu odlučili da li će pustiti domaće navijače u arenu. Navijači koji dolaze iz inostranstva zabranjeni su pre nekoliko meseci.

Pre otprilike dve nedelje, organizatori su rekli da će dozvoliti da se unutrašnji i otvoreni prostori popune do 10.000 do 50% kapaciteta.

Ali kako nove infekcije svakodnevno rastu u Tokiju već dve nedelje, očekuje se da će se lokalni organizatori ove nedelje sastati sa Međunarodnim olimpijskim komitetom i drugima kako bi smanjili ograničenje broja ili u potpunosti uklonili gledaoce.

Japanski mediji su izvestili o brojnim mogućim scenarijima: Oni uključuju: Bez navijača; Nema navijača na ceremoniji otvaranja 23. jula; Ograničenja za navijače na noćnim događajima; Smanjen limit na 5.000 svuda.

READ  Саутемптон потврдио преузимање од стране Спорт Републица и српског милијардера Драгана Шолака

Dr Šikeru Omi, najbolji državni medicinski konsultant, više puta je rekao da ne postoji bezbedan put za bilo koje navijače. On je takođe upitao zašto se Olimpijske igre održavaju usred epidemije. On ga je opisao kao „izvanredan“.