април 14, 2024

Beogradska Nedelja

Најновије вести из Србије на енглеском, најновије вести о Косову на енглеском, вести о српској економији, српске пословне вести, вести о српској политици, балканске регионалне вести у …

6. Investicija od 6,2 miliona u novo srpsko skladište u Čalenici, razvoj kapaciteta

Beograd (Srbija), 28. oktobar (videti Vesti) – Srpski proizvođač lekova Kalenica planira da uloži 6,2 miliona evra (7,2 miliona dolara) u izgradnju najsavremenijeg skladišta sirovina i ambalaže u svojoj fabrici u Beogradu. Рекао.

Očekuje se da će projekat modernizacije kotlarnice za proizvodnju toplotne energije u fabrici biti završen do 2023. godine, naveo je Kalenica u saopštenju u sredu.

Novo skladište imaće kapacitet od 17.000 tacni i biće opremljeno sistemima upravljanja koje obezbeđuje SAP.

„Nakon ulaganja od 12 miliona evra u protekle tri godine, krenuli smo u novi ciklus u skladu sa trajnom opredeljenošću kompanije da investira u energetsku efikasnost i uticaj na životnu sredinu, sa fokusom na digitalizaciju poslovnih procesa i proširenje portfelja proizvoda“, rekao je Čalenica. generalni direktor Ricardo Vian Marquez.

Novo skladište, kapaciteta 17.000 tacni, imaće sisteme upravljanja koje obezbeđuje SAP.

Elias je 2017. godine, u partnerstvu sa brazilskom farmaceutskom grupom EMS, kupio od Vlade Srbije 93,7% udela u Calenici za 16 miliona evra, istisnuvši potom manjine.

($ = 0,8587 evra)

READ  Према документу који је процурио, Србија негира да је слала оружје Украјини