април 19, 2024

Beogradska Nedelja

Најновије вести из Србије на енглеском, најновије вести о Косову на енглеском, вести о српској економији, српске пословне вести, вести о српској политици, балканске регионалне вести у …

Srpska realna neto plata u avgustu

Region danas

Sreda, 27. oktobar 2021, 10:05

Savezni zavod za statistiku (RZS), sa sedištem u Beogradu, naveo je u saopštenju da je prosečna neto plata u Srbiji u avgustu porasla na realnih 5,9 odsto u odnosu na isti period prethodne godine, nakon povećanja od 4,4 odsto u julu.

Nominalno, prosečna neto zarada u avgustu iznosila je 64.639 dinara (550 evra).

Na mesečnom nivou, neto plata je u avgustu pala za 1%, nakon pada od 0,7% u julu.

Prosečna ukupna mesečna zarada u avgustu iznosila je 89.202 dinara (759 evra), što je povećanje od 10,3% nominalno i 5,8% realno u odnosu na isti mesec prošle godine.

Prosečna neto zarada u avgustu iznosila je 49.933 dinara (425 evra), što znači da je do tog iznosa isplaćeno 50 odsto zaposlenih.

Podržite Budimpeštanski poslovni žurnal

Stvaranje ugledne novinarske industrije je skup posao. Već 27 godina izdavači, urednici i izveštači Budimpeštanskog poslovnog žurnala rade na obezbeđivanju poslovnih vesti u koje možete verovati, istinite, tačne i bez straha ili naklonosti.

Novinske kompanije širom sveta borile su se da pronađu poslovni model koji im omogućava da nastave da napreduju bez kompromisa u pogledu svog učinka. Nedavno su neki eksperimentisali sa idejom da angažuju svoje najvažnije partnere, svoje čitaoce.

Želimo da ponudimo istu priliku našim čitaocima. Želeli bismo da vas pozovemo da nam pomognete da isporučimo kvalitetan poslovni dnevnik koji vam je potreban. Pritisnite dugme za podršku BBJ i možete odabrati koliko često i koliko često ćete nam slati svoje priloge.

READ  Холандија жели да заустави процес приступања ЕУ и укине безвизни улазак у Србију